Nyheter

I förra veckan gick styrningen till vår cirkulationspump för varmvatten sönder. Det ledde till att vi inte fick ordentligt varmvatten i främst A-uppgången. Vi hade hantverkare på plats i förra veckan som försökte lösa problemen.

Cirkulationspumpen ser till att det cirkulerar varmvatten i varmvattenkretsen, dvs ledningarna fram till din lägenhet. Därför kommer varmvattnet i vanliga fall snabbt när du vrider på kranen. Om cirkulationen stannar så svalnar vattnet i ledningarna fram till din lägenhet och då måste du tömma ut allt det vattnet som svalnat innan du får nytt varmt vatten. 

Som vi förstod det på hantverkarna så driver pumpen även varmvattnet som värmer elementen, därför kalla element.

Elektroniken som styr pumpen består till viss del av halvledarbaserade komponenter, kretsar. Sådana har det blivit global brist på både p g a Corona som stoppade en del fabriker och p g a Ukrainakrisen för att Ukraina står för en stor del av råmaterialet som används i kretsarna. Därför är det svårt att få tag på komponenter till styrningen för pumpen.

Vi vet att våra hantverkare jagade komponenter i slutet av förra veckan men fick ingen rapport om hur det hade gått. Eftersom vi fortfarande inte har bra varmvatten utgår vi ifrån att de inte lyckades få tag i nya kretsar. Däremot förväntar vi oss att det löser sig i början av veckan som kommer.

/Styrelsen

Pumpen till varmvattnet i A-uppgången är trasig. Vi har haft hantverkare på plats idag men de behövde reservdelar. Vi hoppas att det är fixat senast på fredag.

Det finns varmvatten men det tar tid att få fram, framför allt på de övre våningarna. Vi är medvetna om att det är obekvämt och gör allt vi kan för att det ska bli fixat.

/Styrelsen

Det har varit besvärligare än väntat med avdragen eftersom det visade sig att de kan bli skattegrundande om man gör fel. Vi fick bakläxa på det från våra revisorer.

Styrelsen har nu kollat med Skatteverket och fixat underlag så att vi kan göra avdragen utan skattepåverkan nu. Vi (Heidi) pratar med Arcada om hur vi nu får till rabatten snarast möjligt. 

 

För styrelsen

/Anders

...det var att kunna ställa barnvagnen under taket på gården efter en lång dag, handling och hämtning. Blotta tanken på att behöva lyfta upp inte bara matkassar och sina barn utan hela barnvagnen för trapporna gjorde dig trött, så det var ju välsignat skönt att det fanns plats i barnvagnsförrådet.

Den känslan vill vi i styrelsen att alla ska kunna känna som har behov av att använda sin barnvagn. Just nu står det några barnvagnar som inte verkar vara i användning under taket på gården. Det gör att förrådet där är fullt och de som använder sina vagnar blir tvungna att släpa upp dem till lägenheterna, och om det är i C-huset dessutom utan hiss.

Därför vill vi be er som inte använder era barnvagnar regelbundet att flytta era vagnar till ert förråd istället. Det skulle uppskattas väldigt mycket av de föräldrar som använder sina vagnar dagligen.

Tack för hjälpen.

/Styrelsen

På initiativ, och med hjälp av, Jens Gidén i B-uppgången har vi haft en diskussion med Ownit som levererar vårt bredband. Det har resulterat i att vi nu har fått större bandbredd till samma pris som förut, 250 istf 100 Mb. Det finns dessutom en möjlighet att uppgradera till 1000, men då får man kontakta Ownit och skriva ett nytt avtal. Hoppas ni ska ha nytta av den högre hastigheten. /Styrelsen