Nyheter

Kära grannar!

Soporna blev inte hämtade idag fredag. Det berodde på att våra vänner renhållningsarbetarna bara hämtar hushållssopor. När det ligger wellpapp och glasflaskor i sopsäckarna har de enligt vårt avtal med dem rätt att inte hämta säckarna.

Därför, om vi vill fortsätta att få soporna tömda, så får vi hjälpas åt. Ser ni att någon lägger glas, wellpapp (pappkartonger) eller annat som ska sorteras ut, så har de säkert missat detta budskap. Säg då till dem att sådant ska läggas i återvinningen på Frejgatan.

Renhållningen har lovat att återkomma på måndag, 10/1. Har vi då plockat ut wellpapp och glas ur tunnorna så tar de soporna, annars lämnar de kvar säckarna. Då har vi ingenstans att kasta soporna och får ta även våra hushållssopor till återvinningen. Det är obekvämt och vi får fortfarande betala för tjänsten.

Således, kasta bara hushållssopor i tunnorna, annars blir de inte tömda.

Vänligen

 

/Styrelsen

Styrelsen vill önska all en god jul!

 

Det har varit ett händelserikt 2021 och vi vill återigen tacka alla er som var med på städdagen. Det var så kul att så många var med och det blev så fint! Vi hoppas att vi ska kunna hålla gården i gott skick tillsammans. Ni som var med kan se fram emot att få tusenlappen avdragen på kommande avier, det var lite svårare att få till avdragen via Arcada än vi hade trott, men avdragen kommer. Vi har inte glömt bort er.

 

Vi ser fram emot en fin vinter och hoppas att alla ska få en chans att njuta av julledighet, närhet till familj och vänner och att vi snart får ringa in ett spännande 2022.

 

/Styrelsen

Nu när det blivit kallt och trottoarerna är grusade så behöver våra vackra ytterdörrar lite hjälp.

Det samlas grus i tröskeln och mekaniken i dörrstängaren blir lite trög. Detta leder till att dörrarna inte stängs ordentligt. Bortsett från att det blir kallt i trappuppgångarna så kan obehöriga komma in och det vill vi inte så om du är snäll och drar igen dörren efter dig när du gått in eller ut så hjälper du oss alla i föreningen. Går dörren inte igen kan det bero på att det ligger grus i tröskeln och då är det bra om du kratsar ut gruset och sedan stänger.

Tack för hjälpen

Styrelsen

 

Vi hade en fantastisk städdag igår, söndag 24/10, med stor uppslutning och på kort tid fixade till så att gården ser jättefin ut! Rent och snyggt och nu är ogräs och döda växter ett minne blott. Vår beräknade sluttid, 14.00 slog vi med nästan en timme!

Många fick träffa nya grannar och det var god stämning. 

Vi har rensat ut de cyklar som inte var märkta och skulle din cykel ha råkat åka med så har du en vecka på dig att höra av dig. Alla cyklar är magasinerade i en vecka, men sen är det definitivt.

Tack för hjälpen

/Styrelsen